Chovatelská stanice IDOL BOHEMIA

Co je u nás nového?

Krásné podzimní dny v lese se psy

15.10.2022


Více novinek ...

Po pěti letech štěňátka D

20.04.2022


Více novinek ...

Opustila nás Beretka

09.11.2020

BERETA IDOL BOHEMIA 17.6.2012-9.11.2020


Více novinek ...



O naší chovatelské stanici

Idol Bohemia

Žijeme na jihu Čech v obci Hluboká u Borovan v podhůří Novohradských hor. Je tu malebná příroda se spoustou rybníků, hlubokých lesů, polí a luk. Dlouhá procházka se psem pohladí po duši a dodá další energii.

Naším prvním loveckým psem se po zralé úvaze stal Welššpringršpaněl, protože jsme chtěli psa – kamaráda, ale i psa vhodného pro myslivost. Byla to fenka Luci z Vojířovské myslivny (Sára). Stala se členkou rodiny do slova a do písmene, zároveň byla vášnivým lovcem. Bohužel uhynula při porodu. Pro nás to byla tak bolestná ztráta, že jsme za ni okamžitě sháněli náhradu a tak se k nám dostal Gars od Jaslůvky. Díky němu jsem i já absolvovala zkoušky z myslivosti a Garse jsem předvedla na mnoha loveckých zkouškách. Je to skvělý kamarád, jinak lovec tělem i duší. 

 

Postupem doby ve mně stále více zrála chuť pokusit se welšpringry chovat, takže do naší rodinné smečky přibyl další člen – něžná fenečka Sherryl Jankina záhrada. Je to úžasná fenka, má vynikající klidnou povahu, je učenlivá, pracovitá, ochotná i vstřícná. Pracovně i exteriérově je velmi úspěšná, a tak si myslím, že má všechny předpoklady být zakladatelkou kvalitního chovu.

Na jaře 2010 jsme si nechali zaregistrovat vlastní chovatelskou stanici s názvem IDOL BOHEMIA a doufáme, že naše odchovy budou stejně úspěšné jako Sherryla.

 

Chovatelská stanice



Chovatelská stanice IDOL BOHEMIA
MUDr. Ilona Doležalová

Hluboká u Borovan
Mobil: +420 775 110 122
E-mail: ilona.dolezalova@seznam.cz
https://www.high-endrolex.com/33


© 2010-2016     IDOL BOHEMIA | www.welsspringrspanel.cz